(VIDEO) 12 YEAR CBR600RR OEM SHOCK ABSORBER RESTORATION AND SPRING UPGRADE - BOLEH BIKIN KE NI ??? - Kratos Motorsports

(VIDEO) 12 YEAR CBR600RR OEM SHOCK ABSORBER RESTORATION AND SPRING UPGRADE - BOLEH BIKIN KE NI ???

Salam bikers,


Setiap minggu kita berusaha untuk kongsikan ilmu suspension baru melalui artikel dan info video. Kalau info ini menarik please SUBSCRIBE and SHARE. Terima kasih kerana support channel Kratos Motorsports.


So minggu ini kita dihadapkan dengan Suspension dari CBR600RR tahun 2009. Pada mulanya nak buat tuning tapi rupanya bahagian adjuster telah jammed. Bila dipusingkan preload spring yang berpusing! Oh no! First impression pon dah ke laut! Rebound damping dan Compression damping pun dah kurang sangat.


Memandangkan usia mono shock ini yang dah layak dapat cucu ni expectation tak tinggi lah kan. Tapi biarlah semua factor di periksa dahulu sebelum nak buang mono yang telah berjuang & berjasa selama 12 tahun ni. CBR600RR bro... moto pahlawan ni.


Disebabkan swing arm yang tebal lagi sasa keadaan sebenar mono shock ini tidak dapat kita lihat dengan jelas. Tidak mengapa.... kita remove to inspect. Baru naik sikit dari swing arm sudah nampak jelas masalah ini. Preload mono ini telah dimakan karat. Also compression and rebound damping ketara lembut bila diuji.


Ok sebelum nak BUANG atau SIMPAN atau GANTI atau UPGRADE monoshock here are some good tips to share....every rider can check it your self (Tips ini boleh guna untuk semua komponen suspension sebenarnya).


No 1... FUNCTIONALITY. Kalau mono masih boleh berfungsi kita simpan kalau tidak boleh berfungsi buang/ganti sebelum ianya memudaratkan. Look for oil leak or oil rings around the center shaft. This shows the seals dah keras atau haus. Next ada bunyi bile mono bergerak..(becareful mono, swing arm, rantai masing-masing akan keluarkan bunyi yang berasingan), Seterusnya rebound damping atau compression damping kurang. Moto selalu melompat sana sini. Langgar bumper/lubang sikit, belakang moto melantun-lantun lagi sampai 2 lampu traffik ke hadapan. Dah kenalpasti masalah get a suspension specialist to check and confirm. Good and trustworthy advise can save you $$$$$ and a lot of headache.


No 2... UPGRADEABILITY. Kalau ada ada function barulah fikirkan untuk upgrade. Nak upgrade apa? Kita upgradelah spring mono shock ini melihat kepada kesesuaian fizikal rider (ie berat rider/pembonceng/boxes dsb) dan keseuaian riding style (ie race/track/weekend/long distance atau pergi balik kerja). Jangan upgrade melihat orang sebelah. Buat upgrade dengan nasihat pakar suspension....kalu tak tau nak cari mana ...kat Ara Damansara ada satu kedai : )


No 3... Ok than if No Functionality .... and/or No Upgradability maka buanglah yang keruh dan ambil yang jernih. Yes upgrade benda yang tidak ada function atau simpan mono yang ada function tapi tidak boleh di suaikan dengan berat rider atau jenis tunggangan yang di perlukan..... adalah BAWARUSA (Bazir Wang Rugi Masa). Again your suspension specialist akan berikan nasihat yang terbaik dalam hal ini.


Kembali kepada Mono shock CBR600RR ini selepas di uji ternyata ada functionalty kerana adjuster rebound dan compression ada effect lagi. So kita kembalikan pressure Nitro dan uji semula. Syukur kedua-dua damping hidup semula. Malangnya springnya Tiada Esok Bagi Mu lagi. No issue kerana K-tech ada spring upgrade yang bersesuaian. Ikuti seterusnya process restoration dan upgrade dalam info video kami.






Kalau suka boleh sharing dengan kawan atau group. Jangan lupa SUBSCRIBE. Support kami di Kratos Motorsports untuk keluarkan info video dan artikel seterusnya.

www.kratosmotorsports.com
untuk sebarang pertanyaan Call/WA 018-2199365

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.