(VIDEO) 50% OFF SUSPENSION SERVICE DUE TO FLOOD DAMAGE SEHINGGA 31 JAN 2022 - Kratos Motorsports

(VIDEO) 50% OFF SUSPENSION SERVICE DUE TO FLOOD DAMAGE SEHINGGA 31 JAN 2022

Please SHARE kepada group atau rakan rider yang memerlukan:

Hari ini motorsikal adalah keperluan essential untuk kegunaan kerja dan harian. Melihat keadaan motorsikal rakan rider yang banyak rosak akibat banjir kami di Kratos Motorsports juga tergerak untuk membantu apa yang dalam kemampuan kami. Sudah tentu banyak motor kawan-kawan yang terlibat sudah atau dalam proses di hantar ke bengkel untuk kerja-kerja engine & elektronik.


Sebagai info suspension motorsikal secara kebiasaanya sukar dimasuki air berpunca dari hujan atau meredah air di jalanraya. Akan tetapi dalam keadaan ianya direndam sepenuhnya ada baiknya untuk suspension dibersihkan bagi mengelakan kejadian karat di dalam sisten fork depan atau mono shock belakang. Mono shock belakang biasanya lebih tahan dari shock depan kerana ianya berkerja dengan tekanan gas Nitrogen dalaman yang tinggi yang mampu menghalang air dari masuk. Walaupun demikian keadaan seal getah yang akhirnya menentukan kekedapan ruang dalaman mono shock dari kemasukan air. Sekiranya ada kesan-kesan air di bahagian suspension maka wajar dipertimbangkan suspension service bagi mengelakan kerosakan jangka panjang.

Sementara menunggu kerja enjin disiapkan Kratos Motorsports menyediakan Suspension Service (front fork & mono shock) dengan diskaun 50% sehingga 31 Jan 2022 bagi yang memerlukan. Perkhidmatan ini terbuka utk semua jenis motor dari kapcai, RXZ, FZ hingga SBK, dari touring GTR 1400 sampai ke motor classic seperti Harley Davidson & Royal Enfield. Suspension skuter pun boleh.

Bagi motorsikal yang terkesan dengan banjir tetapi berada di luar lembah Kelang juga boleh mendapatkan perkhidmatan service dari Kratos Motorsports. Anda hanya perlu tanggalkan fork dan/atau shock, bungkus dengan rapi (video di bawah) dan poskan kepada kami dan kos penghantaran kembali setelah selesai service/pembaikan kami payung.
Alamat kami:
KRATOS MOTORSPORTS,
10, Jalan PJU 1A/42A, Ara Damansara, 47301 Petaling Jaya, Selangor.
Semoga perkhidmatan ini sedikit sebanyak dapat membantu. Untuk pertanyaan boleh whatsApp atau message kami di +60182199365
Please SHARE kepada group atau kawan yang memerlukan.
Also SUBSCRIBE Channel YouTube kami untuk info perkhidmatan terkini dari Kratos Motorsports. Terima kasih semua.
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.